Artikle Image

Dagens spørgsmål: Må medarbejderen sige op før tiltrædelsen?

Spørgsmål:

Kontrakten er underskrevet, og der er kun et par uger til den første, hvor den nye medarbejder starter. Så får man beskeden: "Jeg kommer ikke alligevel". Men kan medarbejderen overhovedet tillade sig det?
Vi fik et spørgsmål om en kvindelig medarbejder, der ville sige op før hun skulle starte, og her er svaret.

 

Ja, medarbejderen kan godt opsige jobbet før hun tiltræder. Men når kontrakten er underskrevet er hun forpligtet til at tiltræde stillingen og arbejde i den periode som hendes opsigelsesvarsel løber. og her skal man være opmærksom på at varsel først starter når tiltrædelsen er sket. 

Det er dog meget få arbejdsgivere, der vil have en medarbejder gående i op til 14 dage, som i virkeligheden ønsker at være et andet sted. Det plejer ikke at være godt for forretningen. Det normale er, at de fleste arbejdsgivere vælger at acceptere opsigelsen uden videre indsigelser.

 

Men HVIS vedkommende er funktionær, er du - hvis hun vælger at udeblive - berettiget til en erstatning svarende til en ½ måneds løn, hvilket er retspraksis indenfor området. (Kan fastsættes højere i særlige tilfælde). Er medarbejderen ikke funktionær er du henvist til at søge erstatning efter de normale erstatningsretlige regler. 

 

Få ubegrænset korrekt rådgivning

Står du i en lignende situation, så kontakt os på 7171 2200 eller via mail support@ansatte.dk
Medlemskab starter fra 263,-/mdr. eller enkelt time pris 1.200,-

 

Bliv medlem

Seneste artikler