Artikle Image

Min medarbejder nægter at underskrive - Hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Hvis og såfremt en medarbejder ikke vil underskrive en ansættelseskontrakt fordi han ikke mener den er korrekt, så har vi læst os frem til, at vi kan lave et skriv hvor medarbejderen skriver under på at han har modtaget en ansættelseskontrakt men ikke vi tiltræde den. Er det rigtigt?

Svar:

Både og! Det er ikke nødvendigt, at medarbejderen underskriver ansættelseskontrakten - han skal blot have modtaget et (eller to) dokumenter, der tilsammen beskriver ansættelsesvilkårene.

Men som arbejdsgiver skal man naturligvis også kunne dokumentere, at man har afleveret kontrakten til medarbejderen.

Det er denne dokumentation, der er vigtig - ikke selve den underskrevne kontrakt! Så hvis medarbejderen sender en email, med et indhold i stil med: "Jeg er ikke enig med kontrakten, jeg synes, at der skal stå noget andet i punkt 7 og aftales en højere løn i punkt 10", så er det rent teknisk en kvittering for modtagelsen. Når han møder op og passer sit arbejde, ligger der også en stiltiende accept af vilkårene.

- Dermed ikke være sagt, at man ikke skal forhandle kontrakten færdig - eller være afvisende overfor ændringer. Det bør man bestemt gøre af hensyn til det fremtidige arbejdsklima!

 

Få ubegrænset korrekt rådgivning

Står du i en lignende situation, så kontakt os på 7171 2200 eller via mail support@ansatte.dk
Medlemskab starter fra 263,-/mdr. Timepris 1.200,-

 

Bliv medlem

Seneste artikler